10 mei 2017 | Michael Kerkhof

Nieuwe Domane Disc dames modellen

Goed nieuws voor dames die graag op Trek-fietsen rijden én fan zijn van schijfremmen. De Domane-serie van Trek wordt namelijk uitgebreid met twee nieuwe modellen mét schijfremmen. Het gaat om de Domane ALR 4 Disc Dames en de Domane SL 5 Disc Dames.

Nieuwe modellen

“Door de groeiende populariteit van endurance racefietsen met schijfremmen heeft Trek met de toevoeging van deze twee modellen gegarandeerd de meest veelzijdige serie damesracefietsen op de markt gebracht. De framematen, contactpunten en ontwerpdetails komen voort uit het Women’s Specific Design waardoor de zitpositie en de afwerking volledig zijn afgestemd op de brede doelgroep van fietsende vrouwen. De dames framematen starten bij 44 cm en gaan tot 56 cm”, staat er in het persbericht.

“Beide modellen van de Domane Disc Dames zijn voorzien van de bekroonde IsoSpeed-technologie van Trek, hiermee wordt vermoeidheid verminderd bij fietsen over oneffenheden in het wegdek en daardoor kunnen rijdsters langer en sterker blijven fietsen.” Het instapmodel (ALR 4 Disc Dames) is voorzien van 200 series Alpha Aluminium frame met IsoSpeed achter, Shimano Tiagra 10 Speed en Shimano flat-mount RS405 schijfremmen. Adviesverkoopprijs: €1549. De Domane SL 5 Disc kost €2699. Meer informatie daarover vind je op de site van Trek.

Domane ALR 4 Disc Dames

 

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen