9 mei 2017 | Michael Kerkhof

Trainen in een heet bad

Een keer geen zin om te trainen? Neem dan een warm bad. In een uurtje badderen verbrand je evenveel calorieën als met een half uur wandelen. Dat stellen onderzoekers van de Loughborough University.

Lui trainen

In het onderzoek werden de deelnemers in twee groepen verdeeld. De ene groep ging een uurtje fietsen op een hometrainer, de andere nam een uur lang een bad van 40 graden. Bij beide groepen steeg de lichaamstemperatuur van de deelnemers met één graad. De fietsers verbrandden in het uur weliswaar meer calorieën, toch was het energieverbruik van de mannen die in bad gingen nog altijd gelijk aan dat van een wandeling.

Beide groepen hadden bovendien een positieve ontwikkeling van zowel hun bloedsuikerspiegel als van de natuurlijke aanmaak van ontstekingsremmers.

Dit is een artikel uit Fiets 05/2017, online te bestellen voor slechts €6,45. 

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen