1 mei 2017 | Michael Kerkhof

Met je gewone schoenen op de racefiets

Iedereen heeft wel eens met zijn/haar normale schoenen op een racefiets gezeten. Comfortabel was het ongetwijfeld niet, maar daar is wat op bedacht: de Pedal Plate. “Uit irritatie komt inspiratie”, zegt Marc van der Heide, die voor woon-werk verkeer graag gebruik maakt van zijn racefiets, maar het ‘gedoe’ met schoenen meenemen en wisselen onderhand zat raakte.

Pedal Plate

“Het moet toch mogelijk zijn om je racefiets vaker te gebruiken door de pedalen aan te passen voor gebruik met gewone schoenen?” Dat dacht Van der Heide, die daarop de Pedal Plate introduceerde. De Pedal Plate is een adapter-uit-één-stuk geworden die je eenvoudig in je pedaal kunt klikken en verwijderen. “Hij is licht en compact. Het mooie hiervan is dat je pedaal niet ondersteboven hangt en je er geen extra cleats bij hoeft te kopen.”

Lees ook

Zipp introduceert de tubeless Tangente

Voorlopig worden alleen Pedal Plates voor Shimano SPD-SL en Look Keo pedaalsystemen gemaakt. Eind mei worden de eerste Pedal Plates geproduceerd en uiteindelijk komen ze – als alles goed gaat – voor een waarde van €14,95 in de winkel te liggen. Wie de actie op Kickstarter steunt kan de Pedal Plates voor een gereduceerd bedrag kopen. “De eerste reserveringen vanuit Japan, Australië en de VS komen al binnen”, is Van der Heide trots.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen