28 april 2017 | Menno Grootjans

Licello AvonTuur+

Ook al is het wegseizoen volop gestart, het Nederlandse fietsmerk Licello Kleurige Fietsframes gooit het over een andere boeg. Want waarom zou je in de lente en zomer alleen maar op je racefiets fietsen? Met de nieuwe Licello Vedette AvonTuur+ kan je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Dankzij de optimale geometrie van dit kleurige fietsframe kan je ermee beuken over het asfalt, knallen op singletracks en cruisen over gravelroads.

De details

Met de vierkante vorm van de onderbuis is de stijfheid in het balhoofd en bottom bracket vergroot. Bovendien zorgt de dunne verticale achtervork en de 27.2 zadelpenbuis voor comfort en de dikke horizontale achtervorkpoten voor zijdelings stijfheid. Extra stabiliteit krijg je nog eens door 15 x 100mm steekas voor en 12 x 142mm achter. Met de lichtgewicht ‘flatmount’ disc remmen kan je volop in de ankers gaan. Ook qua bandbreedte kan je helemaal los gaan: afhankelijk van de velgbreedte die je gebruikt, past zelfs 700c x 50mm! Bij 650B kan je gaan tot maximaal 2.1 banden. Volgens Licello is dit de toekomst van het fietsen. Kijk verder dan je stuurpen lang is! www.licello.nl

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen