18 april 2017 | Edwin Haan

Relive, herbeleef je mooiste fietsritten

Met Relive kun je jouw mooiste fietsritjes opnieuw beleven, maar ook heel makkelijk in een video delen met je vrienden en familie.

Verbonden aan Strava

Het werkt als volgt. Je download de Relive app in de Appstore of Playstore, deze koppel je aan je Strava of je Garmin Connect account. Na iedere rit die langer is dan 10 kilometer wordt er automatisch een video gegenereerd van de door jou gereden route. Dat is heel fraai gedaan in een vogelperspectief. Op alle plekken waar je een foto hebt gemaakt wordt deze in de video getoond, dit met maximaal 10 foto’s die random worden gekozen….even rekening mee houden. Dit werkt alleen met Strava trouwens. Verder zie je in de video de afgelegde afstand en de gemaakte hoogtemeters en een hoogteprofiel van je rit.

Save you best rides

De mooiste ritten geef je een sterretje. Die komen dan in je lijst met Memories, leuk om later nog eens terug te kijken. De door Relive gemaakte video kun je delen met vrienden en familie. Dat kan op Twitter en Facebook, maar je kunt ook simpelweg een mailtje of appje laten verzenden met de link naar de video er in. De App is gratis en er zijn (nog) geen in-app aankopen nodig om van alle functionaliteiten te genieten.

Vooral voor epic rides

Het is een leuke app, zeker de eerste paar keren is het gaaf te zien hoe je als het ware over het door jou gefietste parcours vliegt. Maar na een paar keer is die lol er wel af. Relive is dan vooral grappig voor lange ritten waarbij je veel foto’s hebt gemaakt. Deel jij je ritten naast in Strava ook graag op Social Media ( Narcist! 😉 ), dan doe je je volgers waarschijnlijk wel een plezier met het gebruik van Relive. Het is zo toch net even iets leuker kijken dan bij zo’n standaard Strava fotootje. Uiteindelijk zit de toegevoegde waarde vooral in de optie om je mooiste ritten te bewaren in een lijstje. Leuk om volgend jaar even terug te kijken hoe nat de Amstel Gold Race van dit jaar ook al weer was.

Meer info: relive.cc

 

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen