13 april 2017 | Edwin Haan

Nieuwe Polar, de M460 fietscomputer

‘Polars nieuwste M460 fietscomputer met gps is compatibel met geavanceerde vermogensmetingen voor ernstige fietsers‘. Echt waar, ik verzin het niet. Met deze zin begint het persbericht van Polar over hun nieuwe fietscomputer. Dus maak je wel eens een geintje op de fiets? Niks voor jou dan, die nieuwe M460! :-)We vermaken ons wel vaker met persberichten, deze maakt mijn hele dag goed. Ik citeer er dus nog maar eens uit, naast vermakelijk is het tenslotte ook best informatief: ‘Deze fietscomputer met zijn knappe, volledig zwarte en vezelachtige oppervlaktestructuur en een druktoets met verbeterde grip, is uitgerust met een geïntegreerde gps en is compatibel met bijkomende vermogensmeters. Hij biedt geavanceerde vermogensmeting, Smart Coaching en Strava Live Segments, waardoor hij het ideale trainingsinstrument is voor fietsers met een doel‘.

Kijk dan weet je eigenlijk al een heleboel meer. Je moet ernstig zijn én een doel hebben. Maar ik denk eigenlijk dat Polar er ook wel mee kan leven als je het gewoon een mooi apparaatje vindt en de specs kunt waarderen.

 

Specificaties

Genoeg persvoorlichters geplaagd. Over die specs dan, de Polar M460 bezit een geïntegreerde gps, een hellingsmeter op basis van barometergegevens, compatibiliteit met tal van vermogensmeters van derden en geavanceerde vermogensmetingen zoals Normalized Power, Intensity Factor en Training Stress Score van Training Peaks om je training efficiënter te maken. Verder krijg je meldingen voor inkomende oproepen, sms-berichten, kalendermeldingen en sociale-netwerkupdates, en er is een functie ingebouwd voor Strava Live Segments. Verder heeft de M460 een IPX7-rating voor waterbestendigheid, een beloofde batterijduur van 16 uur en een led-lampje vooraan, zoals we die kennen uit andere Polar computers. Hij weegt 50 gram en de accu is een 385 mAh model. Qua grootte is hij vergelijkbaar met voorganger M450 en dus een stuk kleiner dan de V650.

Alleen Bluetooth, geen ANT+

Polar houdt stug vast aan het Bluetooth Smart protocol. Mocht je al ANT+ sensoren hebben, een vermogensmeter bijvoorbeeld, dan kun je deze dus niet koppelen aan de nieuwe fietscomputer. Heb je echter nog geen sensoren……met alleen Bluetooth kun je ook veel. Door bijvoorbeeld de M460 te koppelen aan de nieuwe H10 hartslagsensor, kun je via Polar Flow gebruikmaken van Smart Coaching-functies. Zoals de Fitness Test, waarmee je jouw huidige fitheidsniveau kunt meten en je vooruitgang kunt volgen. Ook zijn er Training Load, dat aangeeft welke invloed een rit heeft op je lichaam, de Orthostatische Test, die aangeeft hoe je hartslag reageert op de training en factoren zoals stress en ziekte, en dan nog de Herstelstatus, dat je helpt om de juiste balans tussen training en rust te vinden. Hij communiceert uiteraard draadloos via Bluetooth met de Flow app op je smartphone. Kortom, een fietscomputer vol met functies.

De Polar M460 kost € 179,90 en is medio april verkrijgbaar. Samen met de nieuwe Polar H10 hartslagsensor is hij verkrijgbaar voor € 229,90.
Meer info: www.polar.com.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen