13 april 2017 | Edwin Haan

Gazelle Champion Mondial festival

Gazelle duikt terug in de tijd. Op zaterdag 10 juni organiseren ze in Dieren het eerste Champion Mondial Festival. Dit is een retro-evenement voor wielerliefhebbers die van nostalgie houden. Er staan onder meer een retrorit met vintage fietsen en een recordpoging met Gazelle-fietsen op het programma.

Het Champion Mondial Festival is in de eerste plaats een evenement voor mensen die bezeten zijn van oude, nostalgische fietsen. Er is ’s middags een retrorit (25 en 50 kilometer) met historische fietsen, die start om 13:00 uur. Iedereen met een klassieke racefiets – Gazelle ziet natuurlijk het liefst zo veel mogelijk Champion Mondials aan de start – mag aansluiten. Bij de stand van Vereniging De Oude Fiets kunnen eigenaren laten onderzoeken hoe oud hun fietsen zijn en in hoeverre ze origineel zijn. Inschrijven voor de retrorit kan online.

Recordpoging

Tijdens het evenement onderneemt Gazelle een recordpoging. De fietsfabrikant wil zo veel mogelijk mensen met een Gazelle fiets bij elkaar brengen. De bedoeling is om met het peloton een korte rit door de omgeving te maken. Gazelle hoopt op een vermelding in het Guinness Book of Records.

Het programma voor de recordpoging ziet er als volgt uit:

  • 15:00 uur verzamelen (Gazelle Innovation & Production Center, Wilhelminaweg 8, Dieren)
  • 15:30 uur tellen van de Gazelle’s
  • 16.00 uur vertrek vanaf het Gazelle terrein

Lancering nieuwe Champion Mondial

Gazelle kijkt op het Champion Mondial Festival ook naar het heden. De fabrikant viert het 125-jarig bestaan met de lancering van de vernieuwde Champion Mondial in een limited edition uitvoering. Om 12:00 uur wordt de fiets onthult door onder andere Harm Ottenbros en Hennie Kuiper.

De Champion Mondial is decennialang een topframe geweest. Harm Ottenbros was de eerste renner die met een Gazelle de wereldtitel op de weg greep, hij deed dat in 1969. Ook Hennie Kuiper werd met wereldkampioen (in 1975) op een Gazelle. Daarnaast won hij ook de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije (1981).

Familiefestival

Het Champion Mondial Festival draait niet alleen om wielrennen. Op en bij het festivalterrein is ruimte voor cultuur, eten, drinken en ontspanning. Er zijn optredens, bezoekers kunnen (streek)lekkernijen proeven. Het Champion Mondial Festival duurt van 11 tot 17 uur en vindt plaats op het terrein van Gazelle in Dieren. Het is gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie, het programma en inschrijving voor de retro-rit op de website van Gazelle

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen