11 april 2017 | Edwin Haan

ABUS GameChanger, aerohelm voor jou en Team Movistar

De nieuwste helm van ABUS, de GameChanger aerohelm werd ontwikkeld samen met de renners van het Movistar Team. Dit is het nieuwe topmodel in de lijn sportieve fietshelmen van het Duitse merk.

GameChanger op het gebied van aerodynamica

De nadruk ligt bij deze helm op de aerodynamica. Het Multi Position Design van de ABUS GameChanger optimaliseert de luchtstroom onder alle typische hoeken die voorkomen bij het rijden op een racefiets. Analyses in de windtunnel hebben aangetoond dat de frontale luchtweerstand wordt verminderd met 23% in vergelijking met de huidige ABUS tophelm.
Tegelijkertijd zijn de ontwikkelaars erin geslaagd de luchtkanalen van GameChanger zodanig te optimaliseren dat ze niet alleen meehelpen aan de aerodynamica, maar ook zorgen voor een aangename temperatuur onder de helm. Dat komt volgens ABUS door gelijktijdige druk en zuiging van de in- en uitgaande lucht. Het tempering effect van deze technologie, ook wel bekend als Forced Air Cooling Technology, is gebaseerd op de Venturi mondstukken bekend uit de luchtvaart.

Veiligheid voor alles

Omdat de helm de voornaamste bescherming van de renner is, hebben de ABUS ingenieurs, net als bij aerodynamica en koeling, ook geen compromissen gesloten als het gaat om het gewicht en veiligheid. Dankzij de extreem robuuste ‘Multi Shell In Mould’ technologie, biedt de helm op het gebied van krachtabsorptie het hoogste niveau. Met ongeveer 260 gram (maat M), zorgt de nieuwe helm voor een maximum aan comfort en verbeterde veiligheid.

De GameChanger heeft nog meer highlights. Zoals de FlowStraps, ‘flappervrije’ en huidvriendelijke bandjes met een speciaal ontwikkeld profiel die geen verstelsysteem rond het oor nodig hebben. Nog een handige toevoeging is de AirPort. Een houder voor een bril met kanalen langs de slapen die aerodynamisch is gepositioneerd aan de achterzijde van de helm. Volgens ABUS past de GameChanger perfect op het hoofd dankzij het verfijnde Zoom Ace verstelsysteem.

Officiële Movistar helm

De ABUS GameChanger maakt vanaf nu ook deel uit van de officiële uitrusting van het Movistar Team. Daniele Bennati zegt hierover: “Ik was enkele weken geleden in staat om de nieuwe helm testen tijdens Milaan-San Remo en ik was erg blij. Als sprinter weet ik dat fracties van seconden beslissen over winnen of verliezen. De GameChanger is top aerodynamisch en geeft me zelfvertrouwen voor de sprints. En last but not least, ik hou echt van het frisse, moderne design.”
De ABUS GameChanger zal vanaf juni beschikbaar zijn bij de dealers in drie maten (S, M, L) en acht kleurencombinaties. Die kleuren zijn Blaze Red, Celeste Green, Fuchsia Pink, Neon Yellow, Polar White, Steel Blue en Velvet Black. De adviesverkoopprijs gaat € 199,95 bedragen.

Meer info: abus.com

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen