20 maart 2017 | Edwin Haan

Fabric Scoop racezadel, simpel volstaat

Geen fietsonderdeel is zo persoonlijk als een zadel. Met prijzen tussen 20 tot 400 euro, tientallen merken en honderden modellen kan het kiezen van een zadel dan ook een crime zijn. Bij Fiets krijgen we bijna wekelijks zadels binnen om te testen. Niet altijd een pretje, als het een zadel is dat niet bij mijn anatomie past is het even afzien. In het geval van deze Fabric SCOOP FLAT ELITE viel het weer eens mee.

Simpel volstaat

Het uiterlijk is simpel, het zadel eigenlijk ook. Eigenlijk weinig om heel enthousiast over te gaan doen. Maar het zit heel fijn. Onder mijn zitbotten lijkt het allemaal precies te kloppen. Een plat zadel, zonder gleuven. Voor de cijferfetisjisten, de maten zijn 142 millimeter breed en 282 millimeter lang. Het zadel weegt 244 gram, een prima gewicht voor een zadel in deze prijsklasse. Een kunststof onderkant, lichtgewicht PU schuim om op te zitten en holle Cro-Mo rails. Geen grote logo’s of hightech stiksels. Het woordje Fabric staat klein op de zijkant, best stijlvol eigenlijk. Ik laat hem voorlopig dus even zitten, mijn collega’s mogen het volgende zadel testen.

Fiets testrapport

Fabric Scoop Flat Elite: 64,90 euro
Functionaliteit: 8
Prijs/kwaliteit: 8

Dit is trouwens de goedkoopste versie van de Scoop. Er zijn ook nog modellen met carbon en/of titanium rails en er is een Ultimate versie, uiteraard met oplopende prijzen. Verder is er de keuze uit Flat, Shallow en Radius….de drie verschillende vormen die je hierboven ziet. Tenslotte kun je nog uit verschillende kleuren kiezen, check de site van Fabric voor alle opties.

Meer info: fabric.cc

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen