15 maart 2017 | Michael Kerkhof

Sporza warmt je op voor De Ronde

Twee dagen voor de echte Ronde van Vlaanderen van start gaat, is de wielerklassieker al live te volgen op Canvas. Huh? Ja, het staat er echt. Sporza-journalist Ruben Van Gucht fietst op vrijdag 31 maart van Antwerpen naar Oudenaarde, goed voor de volle 260 kilometer. Zijn rit wordt live uitgezonden op televisie.

Live verslag

Canvas brengt zijn ronde live in beeld en doet verslag zoals het ook van de echte ronde verslag doet. Er zijn beelden vanaf de motor, helikopterbeelden en op de fiets van Van Gucht is een camera geposteerd. De kijker krijgt alles te zien wat de Ronde van Vlaanderen zo mooi maakt: de dorpen, de geschiedenis, de passie en de tradities.

Je kunt thuis op de bank zitten en kijken hoe iemand 260 kilometer afziet, maar je mag ook meerijden met de journalist of hem een virtuele aanmoediging sturen via social media. “De Ronde van Vlaanderen is een gedroomd onderwerp voor slow television”, zegt Van Gucht op de site van Sporza. “Het wordt op 31 maart een huzarenstukje voor de hele ploeg die ondertussen al maanden achter de schermen bezig is, maar ik kijk er erg naar uit.”

Voor de Ronde is op vrijdag 31 maart vanaf 8:00 uur live te volgen op Canvas.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Jtpjrn5jUyQ?ecver=2]

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen