9 maart 2017 | Michael Kerkhof

Sky breekt drie wielen in ploegentijdrit

Het was een bijzonder gezicht in de ploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico. Het PRO-voorwiel van Gianni Moscon brak in stukken, waarna de jonge Italiaan hard in aanraking kwam met het asfalt. Zijn wiel lag over tientallen stukjes op een weg in Lido di Camaiore, maar gelukkig viel de schade mee bij de renner.

Drie gebroken voorwielen

Moscon was echter niet de enige die zijn voorwiel brak. Op Twitter schrijft Thomas dat nog twee ploeggenoten ten val kwamen door een gebroken voorwiel. “Dat kon veel erger aflopen”, schrijft de Welshman op Twitter. Sky raffelde de ploegentijdrit uiteindelijk als achttiende af en was daarmee nog sneller dan vier andere ploegen.

“PRO is bezig met een onderzoek om de oorzaak te achterhalen”, zegt Shimano in een statement. Volgens het bedrijf zijn de driespaakse wielen vaak getest en is er nooit iets aan het licht gekomen. “We gaan er goed naar kijken en alles bestuderen om erachter te komen hoe de wielen kapot konden gaan”, aldus Shimano. “Het wiel voldoet aan de eisen van de ISO/UCI en heeft al diverse tijdritoverwinningen opgeleverd. Desondanks wensen wij Gianni Moscon veel sterkte met zijn herstel.”

Bekijk hieronder de beelden van de bizarre val van Moscon. Van de overige valpartijen zijn geen beelden.

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Sky breekt drie wielen in ploegentijdrit

Geef een reactie

Inloggen