9 maart 2017 | Edwin Haan

Fiets Awards, de genomineerden

De vakjury van de Fiets van het Jaar Verkiezingen heeft de genomineerden in de categorieën Racefiets en MTB van het jaar gekozen. Onze eigen redacteur Menno Grootjans en 4 lezers maakten deel uit van deze onafhankelijke jury.

Fiets Magazine, Douze Points

De genomineerden modellen zijn:

Racefiets het Jaar 2017

  • Bianchi OltreXR4
  • Cannondale Super Six EVO Hi-Mod Disc Ultegra D12
  • Canyon Endurace CF SL Disc 9.0 SL

MTB van het Jaar 2017

  • Cannondale Scalpel SI Hi-Mod Race
  • Cube Reaction GTC One
  • Ghost Lector X 8 UC 29


De categorieën Racefiets en MTB (mountainbike) zijn nieuw bij de Fiets Awards 2017. De andere soorten fietsen die aan de verkiezing meedoen werden al eerder getest en beoordeeld. In het eerdere testweekend was het weer zo slecht (er lag nog een pak sneeuw), dat de jury besloot om de racers en mountainbikes later te testen en te beoordelen. Deze tweede testdag vond daarom op 3 maart plaats.De ingezonden fietsen worden zoals gezegd door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij die jurering is het gebruiksdoel van de fiets, ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op; zithouding, schakelen, remmen, rijgedrag rechtdoor en bochten, comfort/vering, prijs/kwaliteit, afmontage en uiterlijk. De vakjury bestaat naast de Fiets-delegatie uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME en de RAI Vereniging.

Bekendmaking winnaars op 3 april

De RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 30e keer. De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2017 worden bekend gemaakt op maandag 3 april aanstaande tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres in Burgers’ Zoo in Arnhem.

Meer informatie over de Fiets Awards 2017 is te vinden op www.fietsawards.nl. Ook een uitgebreide productomschrijving en een foto van elke inzending staan op in de beeldbank van die website.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen