17 februari 2017 | Edwin Haan

Nieuw wielenmerk, Zeal

Zeal wielen, een nieuwe ster aan het firmament. Met Nederlandse roots. Een nieuw merk dat wielen van carbon maakt, voor in het hogere segment. Ze beginnen met 2 sets. 1 voor op de weg en 1 voor op de tracks. Road en MTB dus.

De wielen hebben een bijzondere (hoekige, daarover straks meer) vorm en Zeal richt zich hiermee op renners met ambitie. Het persbericht valt verder op doordat het vol staat met prachtige frasen als “Innovative technology regarding material” en dat het om een “unique product design with contemporary, plane but also traditional elements” gaat. Wij zien er gewoon een setje mooie carbon velgen in, die zich in de praktijk moeten gaan bewijzen. Er is ook sprake van een“Ready to Ride” (R2R) product aanbod en een ‘consumer direct model’. Ze focussen zich op gebruiksgemak, daarmee bedoelen ze dat de wielen rechtstreeks aan jou geleverd worden, met de banden er al omheen….zeg dat dan.

De mannen achter al deze prachtige marketingtaal zijn Roland ten Brinke (werkte voor SRAM en was mede-eigenaar van FFWD wheels) en Daniel Bley (jarenlang verantwoordelijk voor de marketing bij Canyon). Samen goed voor 25 jaar ervaring in de fietsbranche.

ZEAL CAMERIG44

Topmodel in de collectie van ZEAL is de CAMERIG44 wielset. Een “Aero-Allrounder”, met een op de Kamm Tail techniek geïnspireerde vorm. Daar komt die eerder genoemde hoekige vorm vandaan. Deze moet zorgen voor een perfecte balans tussen aerodynamica, stabiliteit bij zijwind, stijfheid, gewicht en comfort.  De CAMERIG44 heeft uiteraard 44mm hoge velgen en is er in zowel een disc als een velgrem uitvoering. En dan ook nog eens als tubular en als full carbon clincher versie. De schijfremset brengt 1380/1499 gram (tubular/clincher) op de weegschaal, de velgrem versie weegt als tubular slechts 1320 gram, de clincher komt dan op 1480 gram. Voor € 1.399,- euro bestel je een set, de prijs geldt voor zowel de discs als de velgrem versie.

Opgebouwd met DT hubs, spaken van Sapim, Conti banden, snelspanners en wieltassen. Oh, en remblokjes van SwissStop zitten er ook bij. Ze zijn Tubeless Prepared dankzij velgtape. Bij de discversie worden overigens steekassen aangeraden, de naven zijn voor alle systemen passend te maken.

HOUFFA25

We hadden het ook over mountainbike wielen. Daarvoor maakt ZEAL een carbon wielset onder de naam HOUFFA25. Ook die worden compleet geleverd met banden, van Schwalbe. De rest zit er ook bij, en de prijs is gelijk aan die van de wegwielen, € 1399,-.

De wielen zijn bedoelt voor Cross Country and Marathon, met een velgbreedte van 30mm. De velghoogte is 25mm. Een complete set weegt 1445 gram, opnieuw met DT Swiss naven. Net als bij de CAMERIG44 worden ook de mtbwielen van ZEAL met de hand gespaakt.

Meer info: zeal-cycling.com 

Actiefoto’s: Jon Izeta

 

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen