15 februari 2017 | Michael Kerkhof

Cauberg geschrapt uit finale Amstel Gold Race

De Cauberg zit dit jaar niet meer in de finale van de Amstel Gold Race. De wedstrijdorganisatie hoopt door het weghalen van de heuvel op een minder voorspelbaar wedstrijdverloop. “De Cauberg legt de koers eigenlijk dood”, meent wedstrijdorganisator Leo van Vliet. “Wij verwachten door het weghalen van de Cauberg meer spektakel en een opener koersverloop. Renners kunnen dan niet meer wachten op de Cauberg, want die komt niet meer.”

Amstel Gold Race

De Cauberg wordt nog wel drie keer aangedaan, maar voor het laatst op 19 kilometer van het einde. In de laatste plaatselijke ronde van 14 kilometer zijn wel de Geulhemmerberg en Bemelerberg opgenomen in het parcours, maar slaat men in de afzink richting Valkenburg linksaf om via de Vilterweg te finishen in Vilt. Zonder de 1450 meter lange heuvel dus op drie kilometer van het einde.

Het is niet de eerste keer in de geschiedenis van de Amstel Gold Race dat het parcours op de schop wordt genomen. Voorheen finishte de Limburgse koers in Meerssen en Maastricht. Sinds 2002 lag de finish op de Cauberg, maar na het WK wielrennen van 2012 werd de finish achter de beroemdste berg van Nederland geplaatst in Vilt.

De Amstel Gold Race vindt op zondag 16 april plaats.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi. Contact: michael.kerkhof@newskoolmedia.nl

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen