14 februari 2017 | Michael Kerkhof

7x waarom fietsen met je partner heel leuk is

Het is Valentijnsdag! Daarom is het misschien wel leuk om met je partner een fietsritje te gaan maken. Onze collega’s van Pedala hadden vorig jaar zeven redenen op een rij gezet waarom fietsen met je partner heel leuk kan zijn. Een beetje vrouwelijk, maar goed: het gaat om het idee. Mocht je geen partner hebben, dan is er niets aan de hand. Je hebt immers je fiets nog..

1. Tijd om over de nieuwste Dogma’s te praten
Wordt het een leuke ontspannen rit waar samen babbelen over de nieuwste Dogma’s prima kan? Of gaan jullie hijgend wat Strava-segmenten verslaan? Bespreek het van te voren met elkaar. Over beide opties valt wat te zeggen. Het is veel leuker om samen met je partner op de fiets te kletsen, dan samen op de bank. Maar samen een snellere tijd op de Cauberg te zetten kan ook een geweldig gevoel geven.

2. Je wordt er niet slechter van om je grenzen te verleggen
Het kan flink deprimerend zijn wanneer je je partner in de verte ziet verdwijnen. Overleg of je bij elkaar blijft of dat je elkaar straks wel weer ziet. Keerzijde: je kunt ook eens kijken of je hem/haar gewoon bij kunt houden. Je wordt er niet slechter van om je grenzen te verleggen, en dat doe je over het algemeen niet wanneer hij/zij bij je blijft. Handig toch, samen fietsen?

3. Samen over de stoeprand
Voor de mountainbikers onder ons. Sommigen slingeren zonder enig angstbeeld door de ruigste gebieden, een ander moet eerst 10 minuten moed verzamelen om over een obstakel, wat overeenkomt met een moeilijkheidsgraad van een stoeprand, te komen. Kies een spoor of route die voor beiden geschikt is. Sommige routes zijn geschikt voor beginners, maar hebben ook wat vertakkingen voor de MTB’er die graag wat meer uitdaging wilt.

4. Fietsenmaker op het witte paard
Wij dames kunnen prima knutselen aan onze fiets, misschien dat we wat langzamer zijn, maar oefening baart kunst. En toch kan het geweldig zijn om die gebroken ketting onderweg even aan hem over te laten, of dat hij de banden heeft opgepompt voordat jullie gaan fietsen. Nog beter: na een koud, regenachtig ritje gelijk onder de douche springen terwijl je partner je karretje weer schoon op stal zet.

Keerzijde: laat het ook weer niet te vaak doen. Dan leer je zelf ook niet verder, en het moeten leuke cadeautjes blijven.

5. Wapenwedloop
Jij houdt van fietskleding, hij houdt van fietskleding. Hij koopt een nieuw setje, jij wilt ook een nieuwe. Jij koopt een nieuwe fiets, hij wilt ook een nieuwe fiets. En dat is een duur geintje na een tijd, nee, zeer korte tijd. Goed, een fiets kun je niet delen, maar samen met één Garmin op pad gaan kan prima. Of wat dacht je van dat extra setje (te dure) wielen? Prima te delen. Wat is het toch heerlijk om een partner te hebben die fietst.

6. Komt allen!
Met z’n tweeën fietsen is geweldig maar je kunt ook meer mensen uitnodigen. Ook gezellig: die ene fietsende vriendin met haar fietsende partner uitnodigen. Bij een pittig klimmetje heb je dan vaak altijd wel iemand van jouw niveau. Met anderen fietsen kan ook een leuke manier zijn om wat andere routes uit te proberen.

7. Stoppen voor appeltaart?
Ja. Altijd. Liefde gaat door de maag, toch?

Via Pedala, geschreven door Yvanka Bouman.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen