14 februari 2017 | Michael Kerkhof

Volgende week ligt er verse sneeuw in Waregem

Je leest het goed: volgende week ligt er verse sneeuw in Waregem. Niet dat er sneeuw is voorspeld, want het wordt prima weer in de 37.500 mensen tellende Belgisch stad. Nee, de organisatie van de Cyclocross Masters (22 februari) laat een vrachtwagen met verse sneeuw naar Waregem komen om op het parcours te gooien.

Creatief met sneeuw

Een bijzonder staaltje creativiteit, want de meeste wedstrijdorganisatoren roeien met de riemen die ze hebben. Parcoursbouwer Erwin Vervecken was een stuk creatiever. “We laten een vrachtwagen vol sneeuw leveren en leggen de sneeuw aan in een bocht. Dat moet zorgen voor een spectaculaire hindernis”, zegt de ex-wereldkampioen tegen Sporza.

Vervecken ziet er meerdere voordelen in. “Het is een toffe hindernis en bovendien gemakkelijk voor ons. We hoeven het niet op te ruimen: na twee dagen is de sneeuw gesmolten.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi. Contact: michael.kerkhof@newskoolmedia.nl

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen