8 februari 2017 | Michael Kerkhof

Trainingsprestaties delen op Facebook? Foei!

Mensen die met enige regelmaat hun trainingsritten op Facebook delen hebben te kampen met psychische problemen, zo blijkt uit een studie van de Brunel Universiteit in Londen. Volgens de onderzoekers hebben ze narcistische trekjes en is hun primaire doel om te laten zien hoeveel ze met hun uiterlijk bezig zijn. Tevens krijgen ze op deze Facebookberichten meer ‘likes’ dan op andere berichten.

Een like uit beleefdheid

“Narcisten updaten regelmatig over hun behaalde prestaties, omdat zij gemotiveerd worden door de aandacht en bevestiging willen van de Facebook-community dat ze goed bezig zijn”, concluderen de onderzoekers. Toch geeft het aantal likes niet daadwerkelijk weer hoeveel mensen er zitten te wachten op dit soort statusupdates. “Het kan zijn dat vrienden wel een like geven, maar stiekem helemaal niet zitten te wachten op zulke berichten.”

Updaten mag, volgens het onderzoek, maar wel met mate. Stuur niet dagelijks een berichtje de wereld in dat je goed bezig bent, maar verminder het aantal updates en zorg ervoor dat ze creatief blijven met leuke foto’s of teksten.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen