7 februari 2017 | Michael Kerkhof

Spaanse sportkrant heeft het gemunt op Van Aert

Volgens de Spaanse sportkrant AS gebruikt Wout van Aert mechanische doping. Bewijs heeft de krant niet, maar het is wel al de tweede keer dat AS vraagtekens zet bij een manoeuvre van de tweevoudig wereldkampioen. De alles-of-niets poging van zaterdag (waarbij Van Aert schouder aan schouder reed met Mathieu van der Poel) zorgt opnieuw voor gefronste Spaanse wenkbrauwen.

Qué¿

De eerste keer dat AS de Belg beschuldigde van mechanisch dopinggebruik was in Fiuggi. Zijn trapper bleef haken in de modder, waarna zijn wiel ging spinnen. Logisch, zou je zeggen. De krant vond het opvallend en schreef er een bericht over. De ophef haalde Nederland en België niet, maar in Spanje was men er heilig van overtuigd dat het niet helemaal volgens de regels ging. Zaterdag haalde Van Aert weer de voorpagina.

Hij haalde een bijzondere manoeuvre uit in de allerlaatste ronde van de Krawatencross. Mathieu van der Poel werd bijna het publiek ingedrukt, maar bleef net als Van Aert wonder boven wonder overeind. Waar wij in Nederland en België vooral genoten van het geweldige gevecht tussen de twee kemphanen, daar zette de sportkrant wederom zijn vraagtekens bij de Belg. Zijn wiel maakte namelijk een ‘bijzondere’ beweging terwijl hij wegglipte. Een hetze tegen Van Aert dus. Oordeel zelf…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ti5Gh-WlTKo&w=560&h=315]

//platform.twitter.com/widgets.js

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi. Contact: michael.kerkhof@newskoolmedia.nl

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen