19 januari 2017 | Michael Kerkhof

Een Bamboefiets voor meer werkgelegenheid

In 2015 vertrokken Jaap en Ferdinand naar Afrika. Daar ontmoetten ze Ronald, een jongen met een kansarme toekomst voor zich door een enorm gebrek aan werkgelegenheid. Toen werd de droom om structureel werkgelegenheid in Afrika te creëren geboren…

Ferander

Eenmaal terug in Nederland zagen ze een video van Ghana Bamboo Bikes. “Dit is het: bamboefietsen! De combinatie van Afrikaans vakmanschap met een oer-Hollandse fiets deed ons sales- en marketinghart sneller kloppen”, vertellen Jaap en Ferdinand op de site. Vanaf dat moment ging het snel en reisden ze naar Ghana, waar aan de tekentafel de Ferander werd ‘geboren’. De Ferander is een eerlijke en duurzame fiets waarbij het geld niet in de zakken verdwijnt van de oprichters, maar waarbij iedereen een eerlijk loon krijgt en 50% van de winst ten goede komt aan werkgelegenheidsprojecten in Afrika.

De afgelopen tijd is er hard doorgewerkt en zijn de eerste Ferander-fietsen al verkocht. Het doel is om minimaal tussen de 1000 en 3000 fietsen per jaar te verkopen. Dat betekent concreet: 2 fietsfabriekjes opbouwen in Afrika en 50 nieuwe banen creëren. Door middel van crowdfunding hoopt men de fietsen te kunnen produceren. Echter, daar is nog geld voor nodig. Inmiddels is er zo’n €114.000 opgehaald, maar is er €150.000 nodig. Draag dus je steentje bij en doneer nu. Hieronder vind je een duidelijke video over het project.

[vimeo 192110764 w=540 h=360]

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen