11 januari 2017 | Michael Kerkhof

Grassman/Kluge wint Zesdaagse van Rotterdam

Christian Grassman en Roger Kluge hebben de Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. Het Duitse koppel verdedigde op de slotdag in een uitverkocht Ahoy twee rondes voorsprong op Michael Morkov en Lasse Norman Hansen, maar dat bleek geen probleem te zijn. Het tempo lag simpelweg te hoog voor de andere koppels om iets aan de stand te kunnen veranderen.

Weinig spanning

Niki Terpstra en Jens Mouris, die al op zes rondes achterstand stonden, pakten als eerste een ronde terug. Daarna volgden meer aanvalspogingen, maar met weinig succes. Grassman/Kluge en Morkov/Hansen bouwden hun voorsprong op de rest van het deelnemersveld alleen maar uit. In de slotfase werd wel duidelijk dat de overige koppels zich konden gaan richten op de strijd om de derde plaats.

Raymond Kreder en Pim Ligthart hadden die derde plaats in handen, maar een alles-of-niets poging van Wim Stroetinga en Dylan van Baarle zorgde ervoor dat niet het Roompot-duo als derde eindigde, maar Stroetinga en Van Baarle. De winst ging naar Grasmann en Kluge. Morkov en Hansen eindigden als tweede. De Duitsers – die voor het eerst samenreden, volgen Sebastian Mora en Albert Torres op.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen