11 januari 2017 | Michael Kerkhof

Cannondale-Drapac gaat schijfremmen gebruiken

Wielerploeg Cannondale-Drapac maakt dit jaar in wedstrijdverband gebruik van schijfremmen, zo heeft de Amerikaanse ploeg bevestigd tegenover Cyclingnews. De hele selectie zal tijdens de Ruta del Sol en Strade Bianche fietsen op de Cannondale SuperSix EVO Hi-MOD.

Schijfremmen

De tests met schijfremmen is per 1 januari hervat door de UCI. Ploegen mogen er weer gebruik van maken, nadat de proef in 2016 door een val in Parijs-Roubaix met Fran Ventoso werd stilgelegd. Dit jaar wordt er gekeken of de schijfremmen definitief worden toegelaten in het profpeloton.

Renners van Cannondale-Drapac zijn in aanloop naar de Tour Down Under gespot met hydraulische flat mount schijfremmen van Shimano, maar die mogen volgens de regels van de UCI niet gebruikt worden. Ze zijn nog te scherp. De ploeg heeft nu rondere versies besteld voor de Ruta del Sol.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen