10 januari 2017 | Michael Kerkhof

Pinarello Dogma F10 gepresenteerd

Dinsdagochtend is het nieuwste model van Pinarello gepresenteerd: de Dogma F10. In de eerste editie van Fiets introduceren wij het nieuwe racemonster van Chris Froome en zijn ploeggenoten van Team Sky. Gaat Froome op de Dogma F10 zijn vierde Touroverwinning binnenslepen? Hieronder een preview, maar het hele artikel lees je in Fiets 1!

Dogma F10

“Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen tussen de F10 en F8. Beide zijn allround racefietsen. De Tour duurt drie weken, en dan heb je een fiets nodig waarop je gewoon elke dag kunt presteren. Net als bij de F8 is het framemateriaal Torayca T1100 1K carbon. Toch is er wel het een en ander aan geschaafd. Zo is de aerodynamica verbeterd ten opzichte van de F8. Uiteraard zoekt Pinarello nog steeds de windtunnel top – welke wil het merk niet zeggen, de samenwerking met Jaguar is in ieder geval sinds 2016 officieel ten einde.”

Het hele artikel lees je in Fiets 1. Bestel hem hier zonder verzendkosten of koop hem in de winkel.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi. Contact: michael.kerkhof@newskoolmedia.nl

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen