9 januari 2017 | Michael Kerkhof

Speciale Sidi’s voor Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali is vanaf 2017 niet meer te bewonderen in het Astana-blauw, maar in de kleuren van de nieuwe wielerploeg Bahrein-Merida. De Italiaanse schoenenfabrikant Sidi zorgt ervoor dat de winnaar van alle drie de grote rondes gesoigneerd aan de Tour de San Juan begint.

Sidi Shot

Sidi is als sponsor verbonden aan de ploeg uit Bahrein. De renners rijden met de Shot-collectie (voor €389.95 verkrijgbaar in de winkels). De schoen is grotendeels wit en verder uitgerust met de rood-witte kleuren van Bahrein, het blauw van het water rondom het eiland en gouden tinten van het Bahreinse Koninkrijk.

“Wij zijn erg blij dat we weer herenigd zijn met Vincenzo Nibali,” zegt Sidi-oprichter en eigenaar Dino Signori. “Hij kwam zelfs naar ons hoofdkantoor en heeft wat details aangebracht aan de schoen. In 2010, toen hij zijn eerste roze trui veroverde, droeg hij als Sidi-schoenen. Sindsdien is hij behoorlijk succesvol geweest en ik denk dat er nog veel meer te behalen valt.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen