4 januari 2017 | Michael Kerkhof

Zesdaagse van Rotterdam gaat van start

Van donderdag 5 tot en met dinsdag 10 januari vindt in Ahoy Rotterdam de jaarlijkse zesdaagse plaats. De Wooning Zesdaagse van Rotterdam kent een sterk deelnemers met wereldtoppers als Niki Terpstra, Dylan Groenewegen en het duo Torres-Mora aan het vertrek.

Publiekslieveling Terpstra

Terpstra vormt samen met Jens Mouris een koppel. Aan de zijde van Iljo Keisse schreef hij al drie keer de zesdaagse op zijn naam, maar vorig jaar moest hij met Yoeri Havik genoegen nemen met een derde plaats. Het Spaanse duo Torres-Mora won toen. Zij prolongeren hun titel, maar moeten dit jaar afrekenen met sterke duo’s als Dylan Groenewegen/Gijs Van Hoecke, Wim Stroetinga/Dylan van Baarle, Pim Ligthart/Raymond Kreder, Kenny De Ketele/Moreno De Pauw en Jesper Asselman/Yoeri Havik.

Niet alleen de zesdaagse-renners komen in actie, maar ook de Nederlandse sprinters. Nils van’t Hoenderdaal, Matthijs B├╝chli en Jeffrey Hoogland nemen het op tegen het Poolse team. Ook de vrouwen, met onder andere Olympisch kampioene Elis Ligtlee, zijn in Ahoy te bewonderen. Tot slot stellen de wielerploegen Sunweb en Roompot zich op 5 en 6 januari aan pers en publiek voor. Er valt dus genoeg te beleven in Ahoy!

Wij zijn erbij

Wij zijn er op de eerste twee dagen en de slotdag bij en zullen op Facebook af en toe live-opnames maken. Daarnaast zijn we met onze stand te vinden op de 1e ring. Kom dus gezellig een kijkje nemen bij de 35ste editie van de Zesdaagse van Rotterdam!

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen