17 december 2016 | Michael Kerkhof

Tom Dumoulin – Argeloos als een vlinder

Tom Dumoulin is binnen korte tijd uitgegroeid tot hét boegbeeld van de Nederlandse wielersport. De Limburger deed in 2015 tot het einde mee om de eindzege in de Vuelta a España, veroverde dit jaar de roze trui in de Giro d’Italia en won twee etappes in de Tour de France. Léon de Kort volgde Dumoulin en schreef er een mooi boekje over.

Tom Dumoulin Biografiet(s)je

Misschien moeten we hem de kopman van een nieuwe Gouden Generatie noemen. Of is dat te veel eer? Overdrijf maar liever niet bij Tom Dumoulin. Hoewel deze Limburgse twintiger als profwielrenner momenteel op topsnelheid de wereld verovert met de ene na de andere indrukwekkende prestatie, walgt hij van heldenverering. Gouden Generatie? Omdat hij, maar ook Wout Poels, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema plotseling meedoen in de voorname koersen? Onzin. Ze fietsen gewoon hard, dat moet je niet groter maken dan het is. ‘Als je even wat minder goede resultaten hebt, barst de kritiek alweer los. Dus laten we maar normaal blijven doen,’ vindt Dumoulin.
Vandaar dit bescheiden boek over een fietsende jongen uit Maastricht die soms écht niet in de gaten heeft hoe goed hij is. Argeloos als een vlinder.

Het 64 pagina’s tellende boek is een leuk cadeau voor onder de kerstboom. Bestel Tom Dumoulin – Argeloos als een vlinder nu voor slechts €4.95, zonder verzendkosten!

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen