10 november 2016 | Michael Kerkhof

American Eagle terug op de markt

Het CST Superior Brentjens MTB Racing Team rijdt volgend jaar op fietsen van American Eagle, zo heeft het bedrijf bekend gemaakt. Teameigenaar én naamgever Bart Brentjens werd in 1996 Olympisch kampioen op een mountainbike van dit van origine Nederlandse merk (Veltec) en heeft daarom uiteraard goede herinneringen aan het merk.

American Eagle

“Het is voor mij heel speciaal dat het team gaat rijden op mountainbikes van American Eagle, het merk waar ik mijn grootste overwinning op heb behaald. Het is nog altijd een speciaal gevoel dat ik op een ‘Eagle’ de allereerste MTB-medaille op de Olympische Spelen won. Dat geeft alleen maar meer moraal,” aldus Brentjens in het persbericht.

Eigenaar Henk Schipper is blij met de samenwerking. “Het is mooi dat wij nu verbonden zijn aan een internationaal MTB-team. We kunnen niet wachten om de Eagle terug in wedstrijdverband te zien,” aldus Schipper die met de samenwerking de Eagle weer op de kaart hoopt te zetten. In de lente van 2017 worden de nieuwe mountainbikes gepresenteerd.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen