8 november 2016 | Michael Kerkhof

Shimano S-Phyre RC9 en XC9 nu verkrijgbaar

Fans hebben er even op moeten wachten, maar vanaf nu zijn de schoenen Shimano S-Phyre RC9 en XC9 verkrijgbaar. Op de site van Bikegear kun je kijken bij welke dealers je terecht moet voor de schoenen waar ook de renner van LottoNL-Jumbo in 2017 mee rijden.

Shimano S-Phyre

Tot dusverre had Shimano nog geen schoenen met de zogenaamde ‘BOA’-aansluiting, maar daar is met de RC9 en CX9 verandering in gekomen. Er zijn nu zelfs twee BOA-aansluitingen op één schoen. De RC9schoen heeft een volledig carbon zool en is beschikbaar in drie kleuren: wit, fluoriserend geel en Shimano-blauw. De RC9-schoen weegt 232 gram, de XC9 weegt bijna 100 gram meer: 325 gram en is beschikbaar in de kleuren Shimano-blauw, fluoriserend geel en zwart.

Op eerdergenoemde site kun je kijken welke dealer in de buurt de schoenen verkoopt. De consumentenprijs bedraagt €349.

blauw-fluo-wit
s-phyre-blauw

carbon-zool

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen