4 november 2016 | Michael Kerkhof

Team Sky toont nieuwe Castelli-kleding

Team Sky zal in 2017, 2018 en 2019 rijden in kleding van Castelli, zo heeft de ploeg donderdagavond bekend gemaakt. De Britse ploeg ruilt daarvoor Rapha in. De nieuwe kleding van Team Sky is ten opzichte van 2016 niet heel anders, maar wat opvalt is dat de grote blauw/witte strepen op het tenue zijn ingeruild voor kleine, korte streepjes.

Castelli

Op de site van Team Sky valt te lezen dat de nieuwe kleding een combinatie is van ‘Britse en Italiaanse flair’. “Castelli wordt meer dan alleen een kledingleverancier, het wordt een innovatieve partner. Wij willen dat onze renners met het beste materiaal rijden en kijken al erg uit naar de nieuwe ideeën van Castelli,” schrijft de Britse formatie van onder anderen Wout Poels en Danny van Poppel. Team Sky is in 2017 de enige WorldTour-ploeg met Castelli-kleding.

De korte lijntjes hebben trouwens nog een betekenis. De langste lijnen staan voor de vier Touroverwinningen van Team Sky (3x Chris Froome en 1x Bradley Wiggins). Dit is iets unieks en we hopen dat de fans het ook mooi vinden. Bekijk de foto’s en oordeel zelf.

Michal Kwiatkowski Castelli

Sky Castelli

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen