Het is nog vroeg in het cross-seizoen, maar zaterdag zijn er al Europese titels te verdienen. In het Franse Pont-Château gaan de beste Europese veldrijders (dus eigenlijk de complete wereldtop) het gevecht met elkaar aan voor de blauwe Europese kampioenstrui. Sporza is er bij en zendt het live uit.

EK veldrijden

Zaterdag om 13:45 uur komen de vrouwen onder 23 jaar in actie. Om 15:00 uur is het tijd voor de mannen onder 23 jaar om te starten. Een dag later gaan om 11:00 uur de junioren van start, waarna de vrouwen (13:45 uur) en profs (15:00 uur) volgen. De wedstrijden van de vrouwen én van de profs worden live uitgezonden op Sporza. Van de rest kun je vanaf 13:30 uur een korte samenvatting zien op de Belgische zender.

Het EK veldrijden werd vorig jaar gehouden in Huijbergen. Lars van der Haar won toen de allereerste editie bij de profs, terwijl Sanne Cant de sterkste was bij de vrouwen. Naast Van der Haar pakten ook Jens Dekker en Maud Kaptheijns de Europese titels namens Nederland. Al gebeurde dat in het geval van Kaptheijns pas na enkele maanden, want aanvankelijk werd ze tweede achter de later op mechanische doping betrapte Femke Van den Driessche.

De Nederlandse selecties vind je hier.