Strava introduceert ‘Strava Clubs’ voor mobiel gebruik. Zo wordt de sociale ervaring voor leden verbeterd. Strava’s mobiele update verbindt sporters over de hele wereld en is de eerste stap in het verder ontwikkelen van de club ervaring: een digitaal clubhuis. Daar kunnen sporters elkaar ontmoeten, geïnspireerd raken, routes en evenementen delen, groepsactiviteiten organiseren en deze achteraf analyseren en bespreken.

Strava Clubs

Er zijn op dit moment ongeveer 135.000 actieve clubs op Strava en dat worden er alleen maar meer. Nu Strava Clubs ook voor smartphones te gebruiken is, kunnen mensen elkaar ontmoeten en ervaringen delen. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om sporters met elkaar te verbinden,” legt William Lee van Strava uit. “Veel sporters gebruiken hun mobiele telefoon bij het hardlopen en fietsen. Het is dus een logische stap om clubs ook beschikbaar te maken voor smartphones. Je kunt nu onder andere een top tien van sporters zien op het wekelijkse leaderboard, contact houden met clubleden via de discussie functie en nieuws en updates delen.”

De update bestaat onder andere uit het vinden van nieuwe clubs, pushberichten, discussies en commentaren en het delen van hun clubs op Facebook en Twitter. De nieuwe club functies zijn nu beschikbaar voor iOs en Android. Meer informatie vind je op de site van Strava.