24 oktober 2016 | Michael Kerkhof

Trek pakt uit met opvallende kleding

Waarschijnlijk heb je het de afgelopen dagen al voorbij zien komen op social media: de opvallende wielerkleding van Trek-Segafredo. Huismerk Bontrager heeft namelijk zichtbaarheid hoog in het vaandel staan en heeft daardoor speciaal voor de Japan Cup nieuwe fluoriserende kleding ontwikkeld. Bauke Mollema en diens ploeggenoten zullen het voortaan als trainingskleding gaan gebruiken.

Opvallend

Uit onderzoek is gebleken dat er nog een hoop verbeterd kan worden op het gebied van zichtbaarheid van wielrenners. Daarom heeft Trek de ABC’s in het leven geroepen wat staat voor Always On, Biomotion en Contrast. Kort uitgelegd: fiets altijd met lichtjes en zorg ervoor dat je opvalt in het verkeer. Betere (fluoriserende) kleding zorgt ervoor dat je 53% minder kans hebt op een verkeersongeluk, zo blijkt uit studie van de Aalborgse universiteit.

Naast fluoriserende kleding reed Trek-Segafredo ook met een opvallende fiets in de Japan Cup. De bedoeling is dat de kleding na de Japan Cup gedragen wordt als trainingskleding. Mocht je iemand in een geheel geel kostuum voorbij zien razen door Groningen, dan is het dus hoogstwaarschijnlijk Bauke Mollema… Vooralsnog is de kleding niet te koop.

Bontrager High Visibility

Trek-Segafredo fiets

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen