4 oktober 2016 | Michael Kerkhof

Amstel Gold Race voor vrouwen live op TV

Vanaf 2017 keert de Amstel Gold Race voor vrouwen weer terug op de kalender. De vrouwenkoers wordt op dezelfde dag verreden als de mannenwedstrijd en kan rekenen op veel media-aandacht. Zo is de wedstrijd live op de NOS te volgen.

Leontien Zijlaard-Van Moorsel is maandag gepresenteerd als koersdirectrice. In 2002 won zij de laatste editie, waarna de Amstel Gold Race van vrouwen van de kalender verdween. Leo van Vliet heeft goede hoop dat de Amstel Gold Race Ladies Edition een prominente plaats op de vrouwenkalender krijgt en direct een WorldTour-status ontvangt. “Met de rijke historie en het aantrekkelijke parcours ga ik ervan uit dat dat geen probleem is.” Rond de WK in Qatar wordt bekend gemaakt of de Amstel Gold Race inderdaad een WorldTour-status krijgt.

De vrouweneditie zal 125 kilometer lang zijn en starten in Maastricht. De finisht is in Berg en Terblijt. “Ik kijk nu al uit naar 16 april en weet zeker dat de dames er een spannende race van maken,” aldus een enthousiaste Zijlaard-Van Moorsel.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen