Léon van Bon test maandelijks een racer voor Fiets. Deze maand werd hij op pad gestuurd met de ULTRA 720 AF van B’Twin, het huismerk van Decathlon. Van Bon had zo zijn vooroordelen, maar was uiteindelijk wel om. Lees hieronder een preview uit het magazine. Het hele artikel lees je in Fiets 9!

ULTRA 720 AF

Soms past mijn testfiets in het rijtje van mooiste racebolides die je maar kunt bedenken. Soms ook niet. Dat maakt het testen des te interessanter. Daarom ben ik zo benieuwd naar de fiets van deze maand. De B’Twin ULTRA 720 AF staat voor mij klaar in de Rijnhal in Arnhem. Nog niet zo lang geleden heeft Decathlon hier een megastore geopend. De sportartikelengigant opent de ene na de andere nieuwe vestiging in Nederland, terwijl andere sportzaken juist verdwijnen. Op een of andere manier doet Decathlon het dus goed en blijven de klanten terugkomen. Zelf heb ik er al eens een tentje en wat andere spulletjes gekocht, en die bevallen me zeer goed. Maar om daar nu een fiets van het huismerk B’Twin te kopen… Nee, dat zou niet in me opkomen.

De winkel in de Rijnhal ziet er strak en groots uit. Een nette supermarkt in sportartikelen, ik hou er wel van. Lekker rondsnuffelen en dingen bekijken die je eigenlijk niet direct nodig hebt. Maar vandaag ben ik hier met een reden, en dus loop ik gelijk op de fietsafdeling af. De racer staat al klaar. De verkopers zijn alvast erg enthousiast, wat maakt dat ik met een goed gevoel de winkel verlaat. (…)

Bee-Tee-Win
Mijn vorm van The Ride is er nog steeds. Fietsen gaat daardoor gemakkelijker en dat maakt het extra leuk. Ik heb dan ook veel zin in een rondje door het Sallandse land: mijn thuishaven waar het heerlijk fietsen is. De zon schijnt en er waait een stevige wind. Ik pomp de bandjes op. 7 bar lijkt me prima. De 25 millimeter banden kunnen dat wel hebben. Ik stel het zadel nog even goed af en kijk de derailleurs nog eens na.

De fiets voelt in eerste instantie goed aan. Ik rij rustig het dorp uit en maak een beetje vaart. Het aluminium frame voelt stevig en geeft niet echt mee, maar het blijft voor mij comfortabel genoeg. Onder aan de Nijverdalse Berg kom ik Jeroen tegen. Hij zwaait en keert om. Als hij hijgend naast me komt rijden, bekijkt hij mijn fiets van top tot teen. “Hé, weer wat nieuws aan het testen?” Ik vraag hem wat hij ervan vindt. Hij antwoordt niet direct… “Tja, Decathlon. Ik zou moeten zeggen dat ik het niets vind, maar hij ziet er eigenlijk best oké uit.” Raad eens wat hij kost. “Mmm, alu frame, Ultegra, Cosmics… 1600 euro?” Als ik hem de echte prijs vertel, kan hij me haast niet geloven. En kijk. Jeroen vindt de kleuren wél mooi. “Maar ja, het blijft een Bie-Twin, hè. Of Bee-Tee-Win, of hoe je het ook uitspreekt.”

fiets9-2016Lees het hele artikel in Fiets 9. Bestel hem hier zonder verzendkosten of koop hem in de winkel!