1 september 2016 | Michael Kerkhof

Werk vanaf oktober aan je MTB-techniek

In het weekend van 1 en 2 oktober beginnen de MTB-trainingen van Start2Bike weer. Startende mountainbikers kunnen op meer dan 40 locaties door heel Nederland werken aan hun basistechnieken, onder leiding van ervaren trainers.

Start2Bike

“Doordat deelnemers aan Start2Bike meer technieken beheersen en hun fiets beter onder controle hebben, zullen zij na de training in staat zijn langere ritten te fietsen met een hogere moeilijkheidsgraad,” zo staat er op de site van de NTFU. De basistechnieken bestaan uit remmen, schakelen, bochtentechniek, klimmen, dalen en het nemen van obstakels.

Jaarlijks starten er 40.000 mensen met mountainbiken. De trainingen zijn niet alleen voor hen bedoeld, maar ook voor al meer ervaren mountainbikers die nog nooit een training hebben gevolgd. Meer informatie vind je op de website van Start2Bike. Daar staan ook alle locaties op.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen