19 augustus 2016 | Michael Kerkhof

BMX’en en MTB’en op de Olympische Spelen

Na twee weken topsport is het zondag weer afgelopen met de Olympische Spelen. Het waren, na een weliswaar moeizame start, succesvolle Spelen voor de Nederlanders. Vooral op fietsgebied lieten de Olympiërs zich van voren zien met onder andere goud voor Anna van der Breggen en Elis Ligtlee. Wellicht komt daar nog een gouden plak bij op het onderdeel BMX.

Merle van Benthem en Laura Smulders komen namelijk bij de vrouwen nog in actie. Ze staan allebei in de halve finale en het BMX’en is vaak toch een loterij. Waarom zit er dan geen finaleplaats in en misschien wel een medaille? Voor de mannen geldt hetzelfde. Jelle van Gorkom, Twan van Gendt en Niek Kimmann zijn doorgedrongen tot de halve finale’s en komen rond 18:30 uur Nederlandse tijd in actie. De finale staat gepland voor 20:10 uur. Die van de vrouwen tien minuten eerder.

Het weg- en baanwielrennen zit er al een tijdje op, maar de mountainbikers zijn nog niet in actie gekomen. Zij rijden op zondag hun cross-country. Speciale aandacht gaat uiteraard uit naar Peter Sagan. De Slowaak dacht geen kans te hebben op eremetaal tijdens de Olympische wegwedstrijd en richtte zijn vizier op het mountainbiken. Zondag om 17:30 uur neemt hij het op tegen toppers als Nino Schurter en Julien Absalon. De vrouwen, met Anne Terpstra, komen 24 uur eerder in actie.

Programma
Vrijdag:
– 18:30 uur, heat 1 (halve finale) BMX voor vrouwen (met Merle van Benthem)
– 18:34 uur, heat 2 (halve finale) BMX voor vrouwen (met Laura Smulders)
– 18:38 uur, heat 1 (halve finale) BMX voor mannen (met Jelle van Gorkom)
– 18:42 uur, heat 2 (halve finale) BMX voor mannen (met Twan van Gendt en Niek Kimmen)
– 20:00 uur, finale BMX voor vrouwen
– 20:10 uur, finale BMX voor mannen

Zaterdag:
– 17:30 uur, MTB finale cross-country (met Anne Terpstra)

Zondag:
– 17:30 uur, MTB finale cross-country (met o.a. Rudi van Houts en Peter Sagan)

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi. Contact: michael.kerkhof@newskoolmedia.nl

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen