Voor FIETS nummer 8 gingen we met een hele range kledingsets aan de slag. De insteek was: nieuwe modellen in diverse prijs categorieën. Een set die hier ook mooi tussen past komt van Mavic. Net zoals de Cosmic-wielen is deze kledingset bedoelt voor snelheid. Onze bevindingen lees je hieronder.

Mavic Cosmic Pro shirtMavic-Cosmic-Pro-Bib-jersey
Prijs: € 90,-
Kleuropties: 4
Maten: S-2XL

Dit nieuwe shirt van de Fransen is speciaal gemaakt voor warme condities. Voor de mouwtjes zijn er trendy platte inzetstukken. Op de voorzijde zorgt een erg open materiaal voor veel ventilatie. Op de achterkant is een zogenaamde Wick Matrix toegepast om zweet beter af te voeren. Het shirt is merkbaar sneldrogend. Achter op de zijkanten zien we twee subtiele stukjes reflectie materiaal en antislip tegen het omhoog kruipen. Pasvorm: nauwsluitend als een Italiaans shirt, maar dan juist wel wat langer vallend, is de beste omschrijving.

Waardering
Functionaliteit: 4
Prijs/kwaliteit: 4

 

Cosmic Pro bibshortMavic-Cosmic-Pro-Bib-Short
Prijs: € 150,-
Kleuropties: 4
Maten: S-2XL
Lengte pijp: 24 cm

Mavic kennen we van de zemen die niet binnen in de broek worden gestikt maar de broek juist rondom de broek heen. Het voordeel is een verminderde kans op irritatie die ontstaat door een dubbel laagje materiaal dat kan knellen. Vernieuwd is de Ergo 3D Pro-zeem waarbij je kunt kiezen uit twee dichtheden van de padding, afhankelijk van je gewicht. De zeem voelt aan de binnenzijde lekker zacht aan en is mooi vlak afgewerkt richting de zijkanten. Goed voor het voorkomen van irritaties. De zeem ondersteunt effectief, ook bij lange ritten voelt het goed. Wat nog beter kan? De afvoer van zweet, de zeem droogt minder snel op in vergelijking met het geteste model van Assos.
Pasvorm: sportief en nauwsluitend. Dat zorgt voor een goede ondersteuning van de spieren en zo wordt schuiven van de zeem voorkomen. De brede platte eindband sluit mooi en naadloos op de huid aan.

Waardering
Functionaliteit: 4
Prijs/kwaliteit: 4

Meer info: www.mavic.com