Bijvoorbeeld even je zadel of remmen afstellen onderweg? Dan biedt een multi-tool uitkomst. Een model die net even anders is komt van Fabric. De CHAMBER maakt gebruikt van losse tooltjes -zoals een bitje voor in de boormachine- die mooi in een ronde compacte behuizing verstopt zijn. De bitjes plaats je in de ratel. Zo kun je snel een boutje aandraaien wanneer er beperkt ruimte is.

 

Fabric Chamber (1)Praktijk
De CHAMBER heeft 13 functies aan boord: 2, 2.5, 3, 4, 5, 6 and 8mm inbus, T10 en T25 torx, 2 kruiskop en 2 platte schroevendraaier bitjes. De meeste standaard tools zijn dus aanwezig. Je kunt wel een kettingtool, bandenlichters en de 10 millimeter voor pedalen missen. Met 169 gram is de tool niet super afgetraind. Met 10 centimeter lengte en een diameter van 2,4 centimeter is het zeker een mooi compact geheel. De stalen bitjes zijn goed slijtvast kunnen we concluderen. Bij stevig belasten geen slijtage. Onderweg is het wel wat meer ‘gedoe’. Je moet eerste de dop losdraaien, vervolgens de goede tool uit de box schuiven, dan de tool in de ratel plaatsen. Bij een simpel zakmes-tooltje gaat natuurlijk sneller. Maar sleutelen gaat daarentegen wel met meer gemak. Je kunt ook beter kracht zetten. Ook een voordeel: de bitjes kun je ook gebruiken voor in je boormachine. Een elastiekje om de bitjes in de houder doen is aan te raden. Dit voorkomt dat ze er onbedoeld uitvallen en een rammelend geluid onderweg.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BD-zDIk9DSA[/youtube]
Fabric Chamber (2)Conclusie
Fabric is er goed in geslaagd om een mini-tool anders te benaderen. Punten worden er gescoort op de strakke afwerking en de looks. Ook het sleutelen gaat met de ratel verbinding erg soepel. Even snel iets aandraaien kost meer voorbereiding. Even voor jezelf afwegen wat je handig vindt dus. Prijzig is het model met 59,90 euro wel. Daar staat wel een erg goede afwerking tegenover.
Voor meer info klik hier.

Achtergrond Fabric
Een nog relatief onbekend merk is het Engelse Fabric. Als onderdeel van Cycling Sports Group – oa Cannondale en GT-  timmert het met een eigen visie aan de weg. Zo konden we tijdens een presentatie van de 2017-producten ervaren. Zo is er een nieuwe reeks mini-tools, lampjes en pompen. Fabric heeft een eigen product ontwikkel afdeling. Bij elk product wordt er duidelijk gekeken wat kan er beter bij de huidige producten. Ook worden er vaak productietechnieken uit andere branches toegepast. Een voorbeeld is het ALM zadel dat in samenwerking met Airbus tot stand kwam. Met 140 gram aan gewicht is er nog steeds padding en tevens comfort door demping in de carbon zadelbrug. De strakke stijlvolle vormgeving doet het daarnaast ook erg goed.