1 augustus 2016 | Michael Kerkhof

Video: zo won Mollema de Clásica San Sebastián

Bauke Mollema, Wout Poels, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin. Dat zijn de vier mannen die Nederland vertegenwoordigen tijdens de Olympische wegrit. Een erg sterke ploeg. Wout Poels won dit jaar Luik-Bastenaken-Luik, Steven Kruijswijk greep net naast de Giro-eindzege en Tom Dumoulin won twee Touretappes. En Bauke Mollema dan? Die won zaterdag gewoon eventjes de Clásica San Sebastián.

Op indrukwekkende wijze reed de Groninger weg van Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez en Tony Gallopin. Aan de finish in San Sebastian had hij uiteindelijk zeventien seconden over op de eerste achtervolgers. Het betekende voor Mollema, die niet bekend staat als een veelwinnaar, zijn eerste overwinning in een klassieker. De renner van Trek-Segafredo won eerder al in 2013 een Vuelta-rit.

Geniet hieronder nog even terug van de geweldige overwinning. Misschien kunnen we zaterdag opnieuw juichen. Of het nou voor Bauke, Wout, Steven of Tom is…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JVpTjSv-5hk]

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen