25 juni 2016 | Michael Kerkhof

Dylan Groenewegen wint NK wielrennen

Dylan Groenewegen heeft op de Brouwersdam de Nederlandse wegtitel veroverd. De renner van LottoNL-Jumbo was in een massasprint sneller dan Wouter Wippert en Wim Stroetinga. We mogen straks dus het rood-wit-blauw bewonderen in de Tour de France!

LottoNL-Jumbo had de touwtjes stevig in handen. Verschillende renners probeerden een massasprint te ontlopen, maar kwamen door het hoge tempo van LottoNL-Jumbo niet weg of de Nederlandse ploeg stuurde een mannetje mee die de samenwerking verstoorde. Ook in de laatste kilometers probeerden diverse renners weg te glippen, maar zonder succes: het draaide op een sprint uit.

Groenewegen kon rekenen op een heuse sprinterstrein en zag Wim Stroetinga de sprint van ver aangaan. De renner van Parkhotel Valkenburg viel op de Brouwersdam stil, waarna Groenewegen afrekende met Wouter Wippert. Stroetinga eindigde gedesillusioneerd als derde.

Een dag eerder won Anouska Koster bij de vrouwen. In een sprint-á-deux was ze sneller dan Janneke Ensing. Marianne Vos won op enkele seconden achterstand de sprint van het peloton en legde beslag op het brons. Fabio Jakobsen was in een massasprint de sterkste bij de beloften en verwees Tim Ariesen en Martijn Budding naar de dichtste ereplaatsen.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen