Op zaterdag 4 juni vindt de tweede editie van het Bikefestival Flevoland plaats. Na de succesvolle eerste editie in 2015 veranderen zaterdag 4 juni het Houtribhoekstrand en de naastgelegen dijk van 11:00 uur tot 18:00 uur in dé mountainbike hotspot van NL. De organisatie van het evenement heeft een opmerkelijke actie in het leven geroepen. De ‘Mud bucket challenge’, waarbij deelnemers worden uitgedaagd een emmer modder over zich heen te storten. Het is een beetje raar, maar voor een goed doel!

Mud bucket challenge

“We gaan met onze ludieke actie voor de 1000 euro voor Duchenne Heroes – team Daney van Boven”, vertelt organisator Tim Smit. Het team zet zich in voor kinderen met Duchenne, een spierziekte waarbij de gemiddelde levensverwachting maar kort is. Met dit geld wordt onderzoek gesteund dat behandelingen en medicijnen zoekt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden.

“Mountainbikers zijn niet bang voor een spatje modder en helpen graag een handje”, vervolgt Tim. “Na het fietsen kom je meestal vies thuis. Dan kan die emmer modder er ook nog wel bij…zeker als het voor zo’n mooi doel is. We ontvangen veel reacties op de oproep die online is gezet en meerdere mensen hebben de challenge al aangenomen. We dagen iedereen in Flevoland uit om deel te nemen aan de challenge. Hoe meer deelnemers, hoe meer geld we kunnen schenken aan Duchenne Heroes!”

De organisatie van het festival verdubbelt de inleg van alle deelnemers. Het streefbedrag vanuit de deelnemers is 500 euro. “Wij leggen dan als festival 500 euro bij. En je kunt als modderheld behalve eeuwige roem ook een mooie prijs winnen: De meest enthousiaste held ontvangt van ons een set Continental Mud King mountainbikebanden, ideaal om door de modder te crossen.”

Meer informatie over deze ludieke actie staat op de site.

[youtube width=”540″ height=”420″]https://www.youtube.com/watch?v=_6oa2dh19lA[/youtube]