2 mei 2016 | Michael Kerkhof

‘Schijfremmen vanaf juni weer toegestaan’

De soap rondom de schijfremmen gaat maar door. In Parijs-Roubaix kwam Fran Ventoso ten val en blesseerde hij zich door een schijfrem van een andere renner. Hij hield een flinke snijwond eraan over, waarna hij in een open brief op internet aangaf dat schijfremmen een groot gevaar zijn voor de wielersport. Niet veel later deed de UCI de schijfremmen in de ban. Nu lijkt men op die beslissing terug te komen.

Schijfremmen weer terug

Volgens Cyclingtips is er overleg geweest tussen de apparatuurcommissie van de UCI en een delegatie van de WFSGI (World Federation of the Sporting Goods Industry). Daaruit is naar voren gekomen dat de diepe snijwond bij Ventoso niet werd veroorzaakt door een schijfrem, maar door het kettingblad. Per e-mail geeft Ventoso’s ploeg Movistar aan dat zij blijven bij het verhaal dat hij geraakt werd door een schijfrem. “Hij heeft duidelijk uitgelegd wat er is gebeurd, dus wij blijven bij zijn verhaal.”

De UCI wil waarschijnlijk vanaf juni weer gebruik gaan maken van de schijfremmen, maar dan wel met minder scherpe randjes en andere aanpassingen zoals veiligheidshoezen. Eind september zou er een evaluatiegesprek plaats gaan vinden om de proef met de schijfremmen te analyseren.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen