18 maart 2016 | Michael Kerkhof

Brentjens helpt startende MTB’ers op weg

Op zaterdag 2 april start Mountainbikeclub Oss met Start2Bike. In vier trainingen leren startende mountainbikers alle fijne kneepjes van het vak en werken zij aan hun conditie. Niemand minder dan Bart Brentjens, Olympisch kampioen van 1996, verzorgt de eerste training.

MTB-trainingen op ruim 70 locaties
“Ik deel graag mijn kennis en het is mooi om onze sport met zoveel mogelijk mensen te delen. Bovendien wordt het mountainbiken zoveel leuker als je over de juiste technieken beschikt en daardoor je grenzen kunt verleggen,” zegt Brentjens over de clinic. Brentjens zal de deelnemers op 2 april door mooie en uitdagende plekken rondom natuurgebied Herperduin en de Maashorst gidsen.

Start2Bike, een programma van de NTFU, heeft inmiddels al 8000 beginnende wielersporters op weg geholpen. In totaal gaan er in het weekend van 2 en 3 april op ruim 70 locaties in Nederland de mountainbiketrainingen van start. Meer informatie over de Start2Bike-trainingen is te vinden op www.start2bike.nl.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen