20 november 2015 | Erik van Lakerveld

Soudal start met wielerproducten

Wielersponsoring is al bijna zo oud als de sport zelf. In het verleden waren het fietsen- en bandenmerken die vanwege hun naamsbekendheid renners en later ploegen sponsorden. Gedurende de tijd kwamen er meer bedrijven in de sport die hun naam graag op het shirt wilde hebben.

Soudal, sponsor van het Belgische Lotto-Soudal, keert de zaken om. Het bedrijf is na het aangaan van de sponsorovereenkomst begonnen met de ontwikkeling van producten voor wielrenners.

Het bedrijf is producent van onder andere siliconen en lijmen heeft samen met de mecaniciens van de Belgische wielerploeg die het bedrijf steunt een productlijn ontwikkelt voor het onderhoud van racefietsen en mountainbikes. Afgelopen seizoen werkte de wielerploeg zelf al met de producten, maar nu worden ze ook voor het publiek toegankelijk.

“De reeks omvat drie grote groepen: schoonmaakmiddelen, smeermiddelen en monteerpasta’s. De producten zijn zeer universeel inzetbaar en laagdrempelig in gebruik”, schrijft het bedrijf in een persbericht.

De band met de wielerploeg wordt ook voor de consument benadrukt in de kleuren van de verpakkingen van de onderhoudsproducten. Deze zijn namelijk in lijn met de karakteristieke rood-wit van de ploeg.

Soudal wil zich internationaal in de markt gaan zetten en belooft dat de nieuwe producten in de betere fietsenspeciaalzaken te verkrijgen zullen zijn. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan kan je ook terecht op de webshop van de Lotto-Soudal-ploeg.

Soudal1

Geef een reactie

Inloggen