Tacx slaat een nieuwe richting in met de NEO Smart trainer. Van de vertrouwde ergometers met een vliegwiel maakt Tacx de stap naar een revolutionair nieuwe ontwerp, zo meldt Bikeradar.

Bij de NEO Smart hoef je niet meer bang te zijn je achterband af te slijten of een speciale Tacx-band te monteren, want op de trainer zelf is een cassette gemonteerd. Je koppelt je fiets dus zonder achterwiel zo aan, vergelijkbaar met de thuistrainers van Kickr. Het systeem is compatibel met Shimano, Campagnolo en SRAM.

Anders dan de Kickr is er bij de Tacx NEO Smart geen mechanische overbrenging, de cassette is gekoppeld aan een elektronische rem, die volgens de fabrikant zodanig kan worden ingesteld dat het voelt alsof je op een normale weg rijdt. Er is zelfs sprake van ‘bergaf rijden’, waarbij je pedalen bijna vanzelf gaan, en speling in het systeem zorgt ervoor dat je net als op de weg lichtjes heen en weer kan bewegen.

Net als de andere topproducten van Tacx is de NEO voorzien van bluetooth, Ant+ en open source software waardoor je je trainingsgegevens eenvoudig kan koppelen aan je andere trainingsapparatuur en -software.

Wil je een idee krijgen van de techniek van de NEO Smart? Tacx publiceerde een promotievideo van hun nieuwe product.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MnCCXri0T_Y[/youtube]