13 juli 2015 | Menno Grootjans

Red Bull Kop over Kop

Red Bull daagt wielrenners uit voor het nieuwe wielerconcept: Red Bull Kop over Kop. Een tactisch ploegenspel waarbij sprinters en stoempers elkaar nodig hebben om in een ploegentijdrit 100 kilometer kop over kop te rijden. De wedstrijd wordt gereden op een afgesloten parcours en vindt plaats op zondag 11 oktober in Roden (Drenthe).

Nieuw aan dit wielerconcept is de opbouw van de rit. Een team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf renners, maar met één.

Opbouw en spelregels van Red Bull Kop over Kop
• ‘De Kopman’ start… alleen.
• Op het 15 km punt komt ‘de Stoemper’ er bij.
• Op het 35 km punt voegt ‘de Klimmer’ zich bij het duo
• Bij het 65 km punt komt ‘de Meesterknecht’ het team versterken.
• En voor de laatste 15 km maakt ‘de Sprinter’ het team van vijf renners compleet.

Het gaat bij Red Bull Kop over Kop dus om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Ieder team bepaalt vooraf wie welke afstand fietst. En alle vijf de teamleden zijn cruciaal in deze race. De ideale ploeg heeft namelijk vijf verschillende type renners, met vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol.

1.    De Kopman                 Fietst de volledige rit: 100 km.
2.    De Stoemper               Werkt zich een slag in de rondte en pakt 85 km.
3.    De Klimmer                 Tilt de ploeg over de helft en fietst 65 km
4.    De Meesterknecht      Brengt nieuwe energie en bevoorraadt de ploeg voor de laatste 35 km
5.    De Sprinter                  Neemt de ploeg de laatste 15 km op sleeptouw

Red Bull Kop over Kop vindt plaats op zondag 11 oktober en start in Roden (Drenthe). De wedstrijd wordt gereden op een afgesloten parcours van 50 kilometer (2 ronden). Het is voor iedere wielerliefhebber mogelijk om deel te nemen aan deze unieke tijdrit. Renners kunnen ervaren hoe het is om over een afgesloten parcours, met vier vrienden zo hard als je kunt kop over kop te fietsen. Wie heeft de sterkste trein en trapt als eerste 100 kilometer rond?

Teams kunnen zich opgeven via www.redbull.nl/kopoverkop

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Één reactie op “Red Bull Kop over Kop

Geef een reactie

Inloggen