17 april 2015 | Menno Grootjans

De Ridley van André Greipel

DSC03117We waren vandaag toevallig bij de Service Course in Herentals van Lotto-Soudal. Daar konden we zien hoe er aan de fietsen gewerkt wordt, zo vlak voor de AGR.  Alle renners van Lotto-Soudal rijden op Ridley fietsen. Onder andere de Helium SL, Noah SL en de Fenix. En natuurlijk op de Dean tijdritfiets. Deze is van Andre Greipel. Hij koerst dit weekend niet in Limburg, maar zijn fiets moet natuurlijk wel helemaal in orde zijn.

Greipel rijdt op een zwarte Ridley zonder naam aanduiding. Ook mannen als Broecks en Roelandts rijden met deze fiets. Welk model? Dat was nog even niet bekend. Wel kwamen we het volgende te weten.

Greipel koers op een maat S. Stuurpen is een Deda Zero 100 van 140 mm lang, het stuur is een composiet Deda Superleggero ( 42 cm). Ook de zadelpen is een composiet Deda Superleggero. Alle kabels lopen binnendoor. Zadel: San Marco Concor. Groep: Campagnolo Super Record 11-speed EPS met 39/53 voor en een SRM systeem. Het oplaadpunt van de EPS zit op de staande buis. De mecaniciens gebruiken bracketcups van C-bear; als de lagers van het Campa crankstel kapot gaan dan worden er ook C-bear lagers ‘gestoken’. De voorderailleur heeft een chain catcher –die vooral bedoeld is voor de ‘montage’ van de SRM magneet. 172, 5 mm cranks. Jagwire remkabels, een finishfoto nokje vastgemaakt aan de achterrem, Campa remblokken voor Bora Ultra wielen, 25 mm Continental Competition tubes. Look Keo pedalen en Tacx bidonhouders.

 

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen