8 mei 2014 | Edwin Haan

Mavic fabrieksbezoek

Dit jaar viert het Franse Mavic de 125-jarige verjaardag. De Manufacture d’Articles Vélocipédiques Idoux et Chanel liet daarom een aantal journalisten toe tot de fabriek waar het allemaal begon, die in St. Trivier sur Moignans, waar tegenwoordig nog steeds de velgen van Mavic worden geproduceerd. Laten we maar eens kijken hoe die worden gemaakt.

Tekst: Rodrick de Munnik

Klik op de eerste foto voor een uitleg over de werkwijze van Mavic.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

3 reacties op “Mavic fabrieksbezoek

Geef een reactie

Inloggen