5 december 2013 | EDriessen

Inschrijving Retro Ronde geopend

Fietsbanden om de nek gewikkeld, een metalen bidon op het stuur, de voeten in de toeclips en het liefst een snor boven de lip. Oude wielertijden herleven volgend jaar opnieuw in de Retro Ronde van Vlaanderen. Op 14 en 15 juni staan in Oudenaarde diverse evenementen op het programma. De inschrijving is deze week geopend.

Retro is de laatste jaren enorm aan populariteit gegroeid. Evenementen als de l’Eroica op grindwegen in Toscane en de Anjou Velo Vintage in Saumur trekken duizenden deelnemers en bezoekers. De regels van dit soort evenementen zijn simpel: fietsen op een oude stalen fiets is verplicht, net zoals vintage kleding uit vervlogen tijden. Replica’s zijn toegestaan.

De Retro Ronde van Vlaanderen bestaat sinds 2007 en wordt steeds groter. Komend jaar mogen er maximaal 1000 mensen meedoen aan de rit van 70 of 100 kilometer op zondag. Op zaterdag is er in Oudenaarde ook een retro criterium. De organisatie benadrukt dat fietsen met klikpedalen en shifters op het stuur uit den boze zijn.

 

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen