2 november 2013 | EDriessen

Nieuw boek over Marianne Vos

Woensdag 20 november komt het boek  ”Strijd in het vrouwenpeloton” uit. In dit boek spelen Marianne Vos en Ellen van Dijk de hoofdrol. Schrijvers Jeanine Laudy & Jan Willem Verkiel beschrijven de strijd van één koers, de Giro Donne.

Het verhaal leest als een ‘roadmovie’, twee verhaallijnen wisselen elkaar af. De ene renster is kopvrouw Marianne Vos, de andere is ‘knecht’ Ellen van Dijk die in de buik van het peloton meerijdt. Deze twee sportvrouwen hebben volledige medewerking gegeven aan de auteurs om hun verhaal op te schrijven. Het voorwoord is geschreven door Laurens ten Dam. Thema’s als gewichtsfixatie, doping, strijd en afzien worden niet ontzien.

Marianne Vos is behalve Olympisch- en wereldkampioene ook vaste columnist bij Fiets.

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen