10 juli 2013 | EDriessen

Sky’s tijdrit warming up protocol

”Of je nu een recreant bent of een prof. Voor het opwarmen voor een tijdrit gelden simpele basisregels”, zegt Team Sky Performance Coach Shaun Stephens. Hij legt uit hoe de renners van Team SKy zich op een tijdrit voorbereiden.

”Een warming up is onder meer nodig voor het verbeteren van de spieractivatie en voor het mentaal voorbereiden op de tijdrit”, vertelde de coach eerder dit jaar in een filmpje op Youtube. Volgens Stephens moet een warm niet te lang en zeker ook niet te kort zijn. ”Bij Sky werken we met een warm-up protocol van 20 minuten”. Ook is het volgens de coach belangrijk om pas zo kort mogelijk voor de start met de warming up te stoppen. ”Wij hanteren een tijd van ongeveer 10 minuten”. Sky hanteert 6 hartslagzones. Zone 5 is de trainingszone rond het omslagput.

2013 Tour de Suisse stage-1 TTDit is het warm up schema van Team Sky:

– 5 minuten licht trappen

– 8 minuten langzaam de hartslag laten oplopen tot zone 5 (omslagpunt). Zone 5 wordt pas in de laatste minuut bereikt.

– 2 minuten rustig trappen

– In 2 minuten 3 sprints van 6 seconden.

– 3 minuten rustig trappen.

 

 

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen